Stubfraesning ⇒ Håndværker.dk
  1. Forside »
  2. Artikel »
  3. Stubfraesning »

Stubfræsning: Find lokal håndværker til at hjælpe dig her

  • Her kan du gemme dine foretrukne lokale håndværker
  • Indstast din adresse og se hvor meget din bolig er værd
  • Gem inspirende byggeprojekter fra andre boligejere
Opret en gratis profil nu → Jeg har allerede en profil - login her →
Del
Fjern favorit

Har du en træstub der skal fjernes? Læs med her og få vigtig viden og gode råd så du undgår ulykker

Rie HagelbergSkribent hos Håndværker.dk


Udgivet19. august 2019

Opdateret20. november 2019


Håndværker.dk logo

Værd at vide

Stubfræsning er et rigtig godt alternativ til opgravning og bortskaffelse af stubben efter en træfældning. En stubfræsning udføres med en speciel maskine, der med et stort fræsehjul, saver stubben til flis. Den store bunke flis og træsmuld kan med fordel genbruges i bede og buske. Ved en stubfræsning undgår du at skulle rive rødderne op, og pladsen efterlades uden synlige spor fra stubben.

Hvis man vil så græs på den tomme plet, skal der fræses i en dybde på 10-15cm. Hvis man derimod vil have belægning eller en genplantning skal der fræses til en dybde på ca. 35 cm. Det kan være krævende at fjerne stubben – særligt uden en stubfræser – derfor er det en kæmpe fordel at få en professionel til at hjælpe dig, så du ligeledes er sikker på, at det bliver gjort rigtigt og ordentligt første gang.

Før du kontakter din fagmand

Det er vigtigt at du undersøger/overvejer hvordan fagmanden, med maskinen, kan komme ind og ud af haven/området hvor der skal fræses. Gør dig klare overvejelser om området og det omkringliggende inden du kontakter din fagmand – og orienter ham om diverse relevante mål, så maskinen vil være i stand til at komme ind på området. De fleste maskiner skal bruge minimum 90 cm i bredden ved adgangsveje. Du skal desuden være meget opmærksom på, om der ligger kabler eller andet i jorden hvori der skal fræses.

Hvad koster en stubfræsning?

Prisen på en stubfræsning afhænger af flere faktorer bl.a. stubbens størrelse; både højden, og særligt, bredden. Men især dybden der skal fræses i, afgør prisen. Hvis der skal fræses dybere end 30 cm er det ofte dyrere end ellers. Mange anlægsgartnere tilbyder gratis besigtigelse, så kontakt evt. din lokale anlægsgartner og få et overslag på din opgave. Du kan også leje en stubfræser selv – hvilket kan gøres i prislejer på ca. 800-2000 kr. for én dag, afhængigt af stubfræserens kvalitet og kapacitet. Men pas nu på, det kan være farligt arbejde – især når man ikke har erfaring med det. Og økonomisk set er der ikke det store at spare ved at gøre det selv. Vi anbefaler på det kraftigste, at du får en professionel til at fræse stubben, da alt således går efter alle kunstens regler, og for din maksimale sikkerheds skyld.

Få guides, vejledninger og hjælp til dine byggeprojekter

 

Det er bestemt ikke ufarligt at betjene en stubfræser, som er en kraftfuld maskine. Vi fraråder på det kraftigste at du selv kaster dig ud i projektet – det kræver erfaring og særlig viden.

Jens Petersen

Alslev Anlægsservice

 

Beregn en pris på dit haveprojekt på 2 minutter

sky blue checkmark

Gratis og uforpligtende

sky blue checkmark

Du får prisen med det samme

sky blue checkmark

En god start på dit haveprojekt

Start med en opgave og udfyld detaljerne via få nemme trin

- og skulle du sidde fast, så hjælper vi

Send os en simpel beskrivelse af din byggeopgave


Håndværker.dk logo

Fandt du vores artikel brugbar?

Ja

Nej

Ny terrasse?

Få inspiration, tips og priseksempler

Læs mere her
Håndværker.dk logo